Lázár János odaszúrt Rogán Antalnak

Mengyi Rolandhoz és Farkas Flóriánhoz hasonlította Rogán Antal helyzetét.

MNO
2016. 10. 17. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes ügyekben „minisztertársaimnak és politikustársaimnak magukért kell helyt állniuk, így van ez, amikor Mengyi Rolandot támadják vagy vádolják, így van ez, amikor Farkas Flóriánt támadják, és így van ez Rogán Antal esetében is” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, akit az LMP-s Sallai R. Benedek kérdezett a hétfői plenáris ülésen.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy milyen történés miatt kell távoznia egy miniszternek. Példaként Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helikopterügyét hozta, majd azt mondta, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is „sok mindent megúszott”.

Lázár János erre válaszában Rogán Antal helyzetét az Országos Roma Önkormányzat botránysorozatát eddig túlélő Farkas Flóriánhoz és Mengyi „Voldemort” Roland ügyéhez hasonlította. Úgy fogalmazott, a távozásról szóló döntés a kormányfő kompetenciája, ő pedig tudomása szerint mindkettejükben bízik.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a politikusok is hibázhatnak, és a politikusok is olyan állapotban vannak, mint az ország. Hozzátette, a Fideszhez tartozás egyik alapelve, hogy személyes ügyekben mindenkinek helyt kell tudnia állnia saját magáért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.