Lemond tisztségéről a pécsi alpolgármester

A kormánypárti Girán Jánosból polgármesteri főtanácsadó lesz.

MTI
2016. 10. 03. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben azt írták: a tisztséget a 2014-es helyhatósági választások óta ellátó Girán János a jövőben a stratégiai fejlesztések polgármesteri főtanácsadójaként, szakmai területen kíván a városért dolgozni.

A politikus nyilatkozata szerint a jövőben a megyeszékhelyen indult úgynevezett okos város, zöld város és zöld főváros programok megvalósításáért, valamint a közösség vezérelte helyi fejlesztések elnevezésű projekt megvalósításáért dolgozik majd.

Girán János a közleményben kiemelte: Páva Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármesternek eddig csak szóban jelezte döntését, amelyet hivatalosan az október végi közgyűlésen fog bejelenteni, megjelölve a lemondás időpontját.

Azt is nyilvánvalóvá tette: egyéni önkormányzati képviselői mandátumát a jövőben is megtartja, választókerületét továbbra is a Fidesz–KDNP-frakció tagjaként képviseli.

Az önkormányzat az MTI érdeklődésére – a megüresedő tisztség várományosának megnevezése nélkül – közölte: Girán János lemondási szándékát hivatalosan az október 27-i pécsi közgyűlésen fogja jelezni. A város képviselő-testülete ezt követően választ majd alpolgármestert.

A Pécsiújság.hu hírportál hétfőn közölt információi szerint Girán János helyett Decsi István, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakcióvezető-helyettese töltheti be a tisztséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.