Magyarországra látogatott a holland külügyér

A megbeszélésen a felek jónak, problémamentesnek nevezték a két ország kapcsolatát.

MTI
2016. 10. 04. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbeszélésen a felek jónak, problémamentesnek nevezték a két ország kapcsolatát, különösen fontosnak tartva a parlamentek közötti szoros együttműködést. Kövér László tájékoztatta a holland külügyminisztert a magyarországi belpolitikai helyzetről és a vasárnap megtartott népszavazásról.

Az Európai Unióról szólva a házelnök Magyarország nemzeti érdekének nevezte az uniós tagságot, hangsúlyozva, hogy hazánk a nemzetállamok szoros együttműködésén alapuló valóban erős Európai Unióban érdekelt.

Az eszmecserén Bert Koenders a nemzeti szuverenitás megőrzése mellett az Európai Bizottság ellenőrző szerepének fontosságát is kiemelte – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.