Matolcsy luxuslakás-választása elvesztette józan ész jellegét

A sok ingatlan közül éppen Patai Mihályéba kellett beköltöznie.

MNO
2016. 10. 06. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az a baj, hogy Matolcsy hazánk egyik legfényűzőbb luxuslakásában, az Anjou Házban lakik a Várban, hanem az, hogy ez Patai Mihály kizárólagos tulajdona. Aki az ország egyik legnagyobb pénzintézetének számító UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, egyben a Magyar Bankszövetség elnöke. Ami pedig azért baj, mert Matolcsy még mindig az MNB elnöke, és ez azt eredményezi: egy olyan intézet vezérétől bérli a lakást, amit felügyelnie kell.

A Népszabadság, mely a történetet felgöngyölítette, megkereste az érintett feleket, többször, több csatornán, de egyszerűen nem válaszoltak. Így nem derülhet ki, hogy Matolcsy fizet-e egyáltalán az albérletért.

Patainak egyébként két lakásai is van az épületben, egy 121 és egy 173 négyzetméteres. A lap szerint a piacról havi egymillióért lehetne bérelni a kisebbet, a nagyobbat természetesen többért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.