Négyszemközt egyeztet Vonával Orbán

Vona Gábor két héttel ezelőtt kérte fel a miniszterelnököt arra, hogy üljenek le tárgyalni az alaptörvényről.

Katona Mariann
2016. 10. 17. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden egyeztet négyszemközt Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor Jobbik-elnök – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ellenzéki párt elnöke értesüléseinket érdemben nem kívánta megerősíteni, annyit mondott, hogy a kormányfő kérésének megfelelően találkozójuk nem a nyilvánosság előtt zajlik majd, de ő biztosan tájékoztatni fogja a sajtót, ha a beszélgetésre sor került.

Vona Gábor nagyjából két héttel ezelőtt kérte fel a miniszterelnököt arra, hogy üljenek le tárgyalni, hiszen az általuk vezetett két párt együtt képes csak biztosítani a népszavazás után az alaptörvény módosításához szükséges kétharmados parlamenti többséget. Orbán Viktor szinte azonnal reagált sajtófőnökén keresztül, és közölte, minden parlamenti párt elnökével kész egyeztetni a témában.

Ezek megszervezése azonban nem zökkenőmentes. Múlt csütörtökön Lázár János például kész tényként beszélt arról, hogy a kormányfő egy nappal később leül az MSZP elnökével, csak éppen erről Molnár Gyula nem tudott. Sőt, a szocialisták elnöke – korábbi közlése szerint – nem is hajlandó az alaptörvény módosításáról egyeztetni, szerinte ugyanis annak az érvénytelen népszavazás után nincs alapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.