Nem megy el Rogán a Portik-szembesítésre

Mint mondta, ügyvédei szerint felperesként nem is köteles megjelenni a tárgyaláson.

MNO
2016. 10. 27. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán Antal felidézte: másfél éve húzódik az a személyiségi jogi per, amelyet Juhász Péter ellen indított az Együtt alelnökének „két, két és fél éve kitartóan folytatott rágalmazási hadjárata” miatt. Közölte: megfontolta, hogy a per csütörtöki tárgyalási napján részt vegyen-e, s úgy döntött, nem megy el, mert az elmúlt hónapokban számára nyilvánvalóvá vált, hogy „Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”. Hozzátette: sajtóhírek szerint Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres kapcsolatot tart egymással azzal a céllal, hogy összejátsszanak a lejáratása érdekében – írja az MTI.

A miniszter jelezte: ügyvédei tájékoztatása szerint felperesként nem is köteles megjelenni a tárgyaláson. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy keresetét minden körülmények között fenntartja, a bíróság előtt, közjegyző által hitelesített módon tanúvallomást is tett, amelyben leszögezte, Portik Tamással soha nem találkozott, sem üzleti, sem magántermészetű kapcsolata nem volt vele, soha nem is kapott, így természetesen nem is fogadott el tőle semmit.

Ismert, a Belváros korábbi polgármestere azért perelte be Juhászt, mert az Együtt alelnöke azt mondta róla, hogy „bűnözőkkel üzletelt”. A perben az ellenzéki politikus indítványozta, hogy hallgassa meg a bíróság Portik Tamást, aki korábban azt nyilatkozta, ismerte Rogán Antalt. A júniusi tárgyaláson a miniszter – fontos közfeladatra hivatkozva – nem jelent meg, így nem tudták szembesíteni Portikkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.