Népszavazás: Lázár elégedetlen az eredménnyel

A politikus szerint végig kell gondolni, sokan miért maradtak távol.

MTI
2016. 10. 03. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökséget vezető politikus a portálon hétfőn megjelent interjúban úgy fogalmazott, komoly politikai erőt ad a kormány kezébe a rengeteg nem szavazat, ez nagyon erős felhatalmazás arra, hogy képes legyen folytatni a Brüsszellel szembeni, függetlenségi politikáját és a betelepítés megállítását.

Lázár János – a térség országgyűlési képviselője – közölte ugyanakkor, hogy nem elégedett, külön végig kell gondolni, miért maradtak távol nem kevesen. Kifejtette azt is, Hódmezővásárhely és Makó térségében az ország 106 választókerülete közül a harmadik legmagasabb volt a részvétel. „Ez nyilván azért történt, mert itt a polgárok fontosnak tartják, hogy felelősséget vállaljanak a saját ügyeikben, döntsenek sorsukról, és képesek, készek a véleményük elmondására is” – hangsúlyozta. Lázár János szerint azokban a választókerületekben mentek el sokan szavazni, ahol az emberek beszélnek egymással, és a helyi kormányzati erők és politikusok megszólították a választópolgárokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.