Tom Hanksszel kampányol a Fidelitas

Az ismert színész képével üzennek Brüsszelnek, pedig Tom Hanks nem azt mondta, amit idéznek tőle.

MNO
2016. 10. 17. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444.hu szúrta ki, hogy Tom Hanks fényképével és neki tulajdonított mondatokkal kampányol a Fidelitas.

A Facebookra feltöltött kép szerint az ismert amerikai színész azt mondja Budapestről, hogy „Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, be­szélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon. Lenyűgözött a látvány, az, hogy itt ilyen biztonságban élnek. Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről.”

Az idézet egy Bors-cikkből származik, ám már ott is helytelenül jelent meg, miután a színész nem ezt mondta.

A Návai Anikó által készített eredeti interjú szerint Tom Hanks úgy fogalmazott: „az volt az érzésem, hogy ez egy teljesen biztonságos város, amit az amerikai városokban sehol nem találni, a bűnözés meg a többi ez meg az miatt”. A színész tehát nem az egész világra értette, hanem csak az Egyesült Államokra, ráadásul ott nem dívik a gyalogos közlekedés, inkább autót használnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.