Változások a közlekedésben az ünnepek miatt

Mindenki a temetőkbe akar majd eljutni.

MTI
2016. 10. 26. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Rákoskeresztúri új köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez 28B jelzéssel új, ideiglenes villamosjárat indul, a Farkasréti temető felé pedig a 8B busz is segíti az eljutást. A Megyeri temető elérését a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, a Rákoskeresztúri új köztemetőét a 68B, a Csepeli temetőét a 38B, a Budafoki temetőét a 158B, az Óbudai temetőét pedig a 218B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti.

A 38B, a 158B és a 218B jelzésű buszjáratokon első ajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utasnak van-e érvényes jegye vagy bérlete.

A Rákoskeresztúri új köztemető környékén szombaton 0 órától a jövő kedden 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben, gépjárművel a temetőt csak a Maglódi út és a Felsőcsatári út felől lehet megközelíteni. Szintén ideiglenes forgalmi rend lesz érvényes a Pesterzsébeti temetőnél. A Farkasréti, a Rákospalotai és a Kispesti temetőnél megállási tilalmat vezetnek be, míg a Budafoki és a Megyeri temetőnél feloldják a megállási tilalmat.

A négynapos hétvégén, szombattól kedden zárásig gépjárművel csak a Rákoskeresztúri új köztemetőbe és a Fiumei úti sírkertbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, azokba csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be.

Október 31-én (hétfőn) a nappali járatok a szombati, november 1-jén (kedden) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban. A mindenszentek ünnepe Magyarországon 2000-ben, fél évszázad elteltével lett ismét munkaszüneti nap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.