Változtatási tilalmat rendelhetnek el a Római-parton?

Ennek értelmében nem helyezhetnének el új építményt a parti sávon.

MTI
2016. 10. 21. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István október 14-ei sajtótájékoztatóján arról, hogy a római-parti mobilgát kapcsán egyesek ingatlanpanamát emlegetnek, azt közölte: a III. kerületnek is el kell rendelnie a változtatási tilalmat, és a fővárosnak is a parti sávra. „Ha ez létrejön, akkor nyugodtan elfelejtheti mindenki ezt a nagyon ügyesnek látszó, de elég rosszindulatú támadást” – fogalmazott a főpolgármester, rámutatva arra, hogy a tilalom után az érintett területen új építmény nem helyezhető el.

Az óbudai képviselő-testület október 15-én döntött – szintén Tarlós István kezdeményezésére – a változtatási tilalom elrendeléséről.

A főpolgármester az általa jegyzett előterjesztésben a Fővárosi Önkormányzat jóváhagyási körébe tartozó területre javasolja a változtatási tilalom elrendelését a Duna-parti építési szabályzat ötödik üteme készítésének időszakára, annak hatálybalépésig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.