Aranykéz utca: új tanúk kerültek elő?

Újra első fokra kerülhet Portik Tamás ügye.

MTI
2016. 11. 14. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap értesülése szerint nem zárható ki újabb tanúk felbukkanása a másodfokú bírósági eljárás megkezdése előtt az Aranykéz utcai merénylet ügyében. Olyan tanúkról lehet szó, akiket a robbantás előtt Portik Tamás vagy a környezetéből valaki szintén figyelmeztethetett arra, hogy 1998. július 2-án ne menjenek Budapesten az Aranykéz utcába vagy a környékére, ám eddig nem tettek vallomást.

Amennyiben új tanúk kerülnek elő, várható, hogy az Aranykéz utcai robbantás ügyét visszautalják első fokra.

Ebben az esetben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek az álláspontja szerint a másodfokon eljáró ítélőtáblának meg kell változtatnia a törvényszék Portik Tamásra vonatkozó döntését az Aranykéz utcai merénylet miatt, és a legsúlyosabb büntetést kell kiszabnia rá felbujtóként több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésért – közölte a lap.

Emlékeztetnek arra: a 90-es évek olajüzleteiben meghatározó Energol Rt. egykori marketingigazgatója egy vidéki fegyházban tölti a Prisztás József 1996-os megöletése miatt kapott jogerős 15 éves büntetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.