Bell: Pharaon körözött bűnöző, nincs játszma

Az amerikai nagykövet szerint nincsen semmiféle titkosszolgálati játszma, amiről Orbán beszélt.

Szabó Dániel
2016. 11. 18. 21:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ghaith Pharaon körözött bűnöző, és mihamarabb bíróság elé kell állítani

– mondta Colleen Bell amerikai nagykövet az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este. Bell reagált arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta a legújabb Cinege úti szembeszomszédja kapcsán, hogy az egész ügy mögött amerikai titkosszolgálati játszmát sejt: a nagykövet szerint ilyen nincs a szaúdi üzletember körözése mögött. A magyar hatóságok hozzáállását a Pharaon-ügyhöz nem kommentálta.

###HIRDETES###

A szaúdi olajmilliárdost korrupciós bűncselekmények miatt körözi az FBI és az Interpol, mert az amerikai törvényi szabályozást megszegve próbált megvenni egy amerikai bankot, miközben bárki pénzét készséggel tisztára mosta. Kapcsolatba hozták az Al-Kaidával is: felmerült, hogy Oszáma bin Láden családjának a pénzét is ő tüntette el a hatóságok elől.

Pharaonról először idén júniusban írt a Heti Válasz mint Orbán közelében felbukkanó gyanús közel-keleti pénzemberről, majd októberben a Magyar Narancs közölt cikket a már említett Cinege utcai ingatlanvásárlásról. Azóta kiderült, hogy a szaúdi férfi nagy valószínűséggel együtt hajózott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, sikeres gázszerelővel. Letelepedési kötvényt nem vett, helyette a kormány farvizén sikeresen elevickélő Zaid Naffa jordániai tiszteletbeli konzul intézett neki vízumot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.