Drágább lesz a lottózás

Az ötös, a hatos lottó, a skandináv lottó, a joker és a puttó szabályai november 6-tól megváltoznak.

MTI
2016. 11. 06. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szerencsejáték Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a több sorsolásra érvényes, öthetes szelvényeket (az ötös lottó, joker, hatos lottó, skandináv lottó esetében) már korábban, október 9-től kezdődően érintette a változás.

Kitértek arra: a díjakkal együtt emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, a puttónál pedig a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.

A lottójátékok esetében az árak emelésével, így a nyereményalap növekedésének köszönhetően dinamikusabb lesz a halmozódás, hétről hétre még nagyobb – akár rekordösszegű – főnyeremények is elképzelhetők.

Rekordév után

Az MTI érdeklődésére közölték: a Szerencsejáték Zrt. 2015-ben rekordévet zárt, a társaság árbevétele meghaladta a 350 milliárd forintot. A 2016-os árbevételről közölték: egyértelműen tapasztalható, hogy idén a bukmékeri fogadások keresletének növekedése miatt – főként a labdarúgó-Európa-bajnokságnak, a jelentős labdarúgó-bajnokságoknak, a fogadópontoknak, az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztéseknek, a kiemelkedő eseményszámnak, az élő fogadásnak, a tippmixradar okostelefon alkalmazásnak, illetve a promócióknak köszönhetően – a fogadások részaránya megközelítette a teljes árbevétel felét, mintegy 45 százalékot ér el.

A 2016-os év egyik jellegzetessége, hogy a nagyobb számsorsjátékok esetében (ötös lottó, hatos lottó, skandináv lottó) meglepően sok szerencsés nagy nyertes volt, az ötös lottó főnyereményét idén eddig már 6 alkalommal nyerték meg 464 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel. A hatos lottón 8 alkalommal, a skandináv lottón pedig 7 alkalommal örülhettek a főnyereménynek – közölte a Szerencsejáték Zrt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.