Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

Továbbra is fennáll az alapos gyanú, hogy ő az elkövető.

Szabó Dániel
2016. 11. 21. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Elutasította a Budai Központi Kerületi Bíróság a szeptemberi, Teréz körúti robbantással meggyanúsított P. László és védője kérvényét, hogy megszüntessék az előzetes letartóztatását. Viszont nem jogerősen, az ügyészség kérésére meghosszabbították a férfi előzetes letartóztatását, írja közleményében az ügyészség. 

A döntést azzal indokolták, hogy fennáll a bűncselekmény megalapozott gyanúja, ezt a bizonyítékok is igazolják. A nyomozás ellene előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt folyik.

P. Lászlót egy hónapnyi keresés után október végén vették őrizetbe, elfogására a TEK-et küldték, több házkutatást is folytattak az ő és családjai ingatlanjaiban. A hírek szerint robbanószereket is találtak az otthonában. A 23 éves férfi állítólag még nem tett vallomást, nem hajlandó a nyomozókkal beszélni, ezért nem tudni, miért követte el a két rendőrt súlyosan megsebesítő támadást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.