Embercsempészés miatt vádat emeltek egy nő ellen

A nő tavaly szeptemberben több külföldinek is segítséget nyújtott a határ jogosulatlan átlépéséhez.

MTI
2016. 11. 19. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 41 éves nő 2015. szeptember 3-án a fővárosi Keleti pályaudvarnál megállapodott hét, a határátlépésre jogosító okmánnyal nem rendelkező szír állampolgárral, hogy összesen 2000 euró fejében Bécsbe szállítja őket. A nő egy magyar házaspárt is rábírt arra, hogy vegyen részt az embercsempészésben.

A főügyész tájékoztatása szerint a házaspár autójával három, a vádlott saját autójával négy külföldit csempészett át a magyar–osztrák határon.

A vádlott és társai a határátkelő előtt kiszállíttatták a külföldieket a kocsijukból azzal az utasítással, hogy gyalogosan keljenek át a zöldhatáron. A vádlott és társai a határ túloldalán várták a külföldieket, újra felvették őket az autójukba, majd folytatták útjukat Bécs felé – ismertette.

A határtól néhány kilométerre az osztrák hatóságok feltartóztatták az elöl haladó házaspár gépkocsiját. Ezt észlelve a vádlott az autójával megállt, a külföldieket kiparancsolta a járműből, majd megfordult, és elmenekült a helyszínről – írta a közleményben Ibolya Tibor.

A nő jelenleg házi őrizetben van, a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség emelt ellene vádat.

A főügyész közölte, az Ausztriában elfogott magyar házaspárral szemben az eljárást az osztrák hatóságok folytatták le, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.