Gázömlés miatt aggódnak Gyömrőn

Kiiktattak egy transzformátort Gyömrőn gázömlés miatt, majdnem kétszázhatvan lakásban nincs áram.

MTI
2016. 11. 05. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csámpai Attila korábbi tájékoztatása szerint munkagép vágott bele egy gázfőnyomócsőbe a gyömrői Táncsics Mihály utcában reggel, a kiömlő gáz miatt lezárták a környéket, és 20 embert biztonságos helyre kísértek. A monori és a gyömrői tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával vesznek részt a műszaki mentésben, miközben a gázművek szakemberei megkezdték a hiba elhárítását.

A szóvivő korábban jelezte: a közelben van egy transzformátor, ami fokozott óvatosságra int. Késő délelőtt biztonsági okokból ki kellett iktatni az elektromos rendszerből a transzformátort, mivel még mindig szivárog a sérült vezetékből a gáz – tájékoztatott Csámpai Attila.

Hozzátette: a gázvezeték-szakadás helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, mert fel kell bontani az úttestet. Később lezárják az érintett otthonokban a gázszolgáltatást is, de hogy ez pontosan hány embert érint majd, azt egyelőre nem lehet tudni. Szükség esetére megnyitották melegedőként a helyi művelődési házat – mondta a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.