Hétfőn kemény kérdéseket kapnak a Fidesz miniszterei

Ha hétfő, akkor parlament.

MTI
2016. 11. 21. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház soron következő ötnapos ülése ezúttal is 13 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, amelyeket az interpellációk követnek két órában, majd azonnali kérdések hangozhatnak el.

A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációs időszakban a fideszes Bánki Erik arról kérdezi a nemzetgazdasági minisztert, hogyan segíti a családokat és a vállalkozásokat a jövő évi adócsomag, míg a KDNP-s Hoffmann Rózsa arra vár választ Balog Zoltán emberierőforrások-minisztertől, hogy milyen intézkedéseket tesz a kormány a hajléktalanok védelméért.

Ellenzéki oldalról a szocialista Korózs Lajos szintén Balog Zoltánhoz fordul, azt kérdezve, hány embernek „kell még halálra fagynia”, hogy a kormány végre belássa, nem elégséges a lakhatási problémákra fordított állami források mértéke. A Jobbik padsoraiból Apáti István azt kérdezi a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antaltól, hogy „pénzért a szeretteit is eladná?”, míg az LMP-s Szél Bernadett a nemzeti fejlesztési minisztertől vár választ arra, hogy „meddig hazardírozik a kormány a nukleáris energiával”.

Az ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó vitáit bonyolítják le a bizottsági összegző jelentések tárgyalásaival. Kedden 16 előterjesztésről szavaz a Ház az új alkotmánybírók megválasztása előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.