Hetilapok a Pharaon és Rogán körüli kérdőjelekről

Rogán ügyei, Pharaon misztikus tevékenysége és egy esetleges új ellenzéki összefogás a legfrissebb hetilapszemlében.

MNO
2016. 11. 17. 8:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP a közelmúlt kudarcai ellenére újrakezdené az egyeztetést az ellenzéki pártokkal az összefogásról – a többi közt erről számol be legfrissebb számában a 168 Óra. A hetilap úgy tudja, hogy a tárgyalóasztalnál maradt szervezetek rövidesen szakértői bizottságot hoznak létre az előválasztás részleteinek kidolgozására, és politikai deklaráció is készül, amely összekötné az ellenzéki erőket.

Egy külön cikkben boncolgatja a hetilap, hogy a Fideszen belül kinek jöhetnek jól a Rogán Antal körüli botrányok. Az újság szerint bár egyesek Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert látják a Rogánt érő támadások mögött, noha kettejük konfliktusa valós, neki sem jöhet jól a riválisa elleni attak, mivel az a saját kabinetjét is gyengítené; sőt még az itthon dolgozó elhárítókat felügyelő Pintér Sándor belügyminiszternek sem.

A Magyar Narancs csütörtökön megjelent számában tovább boncolgatja a misztikus, FBI-körözés alatt álló szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon Magyarországhoz fűződő kapcsolatait. Noha újságírójuknak sikerült felvennie a kapcsolatot a Pharaon Group Hungary irodavezetőjével, Máthé Zita nem volt hajlandó tisztázni, kötődnek-e Ghaith Pharaonhoz. Máthé Zita információjuk szerint tavaly márciusban lett Pharaon ügyvédjének, Ammar M. Abu Namousnak a kézbesítési megbízottja, a posztot korábban a Fideszhez közeli Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul látta el.

A cikkben emlékeztetnek arra is, hogy a HVG írta nemrég, korábban Máthénak közös cége volt Meszlényi Tamással, aki nyakig benne volt a Welsz Tamás által szerzett bissau-guineai útlevelek ügyében. A Magyar Narancs újságírója Épül már a szerelemdomb című cikkében rámutat, noha az általa személyesen felkeresett Bank Centerben kihelyezett táblákon Pharaon Group Hungary szerepel, ilyen nevű cég nincs bejegyezve Magyarországon. A Szabadság téri cím a székhelye azonban a Pharaonról elnevezett hét cégnek (Pharaon-Alfa, Pharaon-Béta stb.), valamint az ugyancsak Namous neve alatt futó Hun-Gov Koordinációs Kft.-nek. Ezek a cégek szeptember 30-án költöztek ki Zaid Naffa konzuli rezidenciájáról. Ezzel egy időben Naffa megvehette Pharaonék egy másik cégét, az ingatlankezelésre és üzletviteli tanácsadásra jogosult Salumi Kft.-t, mivel a korábban közös cégben Namous tulajdonjoga megszűnt – ugyancsak szeptember 30-án.  Ezeket a fejleményeket azzal együtt, hogy a Külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződést bontott nemrég a Pharaon-Gammával, a lap „egyfajta profiltisztításként” értelmezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.