időjárás 15°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Hetilapok a Pharaon és Rogán körüli kérdőjelekről

MNO
2016.11.17. 08:00

Rogán ügyei, Pharaon misztikus tevékenysége és egy esetleges új ellenzéki összefogás a legfrissebb hetilapszemlében.

Az MSZP a közelmúlt kudarcai ellenére újrakezdené az egyeztetést az ellenzéki pártokkal az összefogásról – a többi közt erről számol be legfrissebb számában a 168 Óra. A hetilap úgy tudja, hogy a tárgyalóasztalnál maradt szervezetek rövidesen szakértői bizottságot hoznak létre az előválasztás részleteinek kidolgozására, és politikai deklaráció is készül, amely összekötné az ellenzéki erőket.

Egy külön cikkben boncolgatja a hetilap, hogy a Fideszen belül kinek jöhetnek jól a Rogán Antal körüli botrányok. Az újság szerint bár egyesek Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert látják a Rogánt érő támadások mögött, noha kettejük konfliktusa valós, neki sem jöhet jól a riválisa elleni attak, mivel az a saját kabinetjét is gyengítené; sőt még az itthon dolgozó elhárítókat felügyelő Pintér Sándor belügyminiszternek sem.

A Magyar Narancs csütörtökön megjelent számában tovább boncolgatja a misztikus, FBI-körözés alatt álló szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon Magyarországhoz fűződő kapcsolatait. Noha újságírójuknak sikerült felvennie a kapcsolatot a Pharaon Group Hungary irodavezetőjével, Máthé Zita nem volt hajlandó tisztázni, kötődnek-e Ghaith Pharaonhoz. Máthé Zita információjuk szerint tavaly márciusban lett Pharaon ügyvédjének, Ammar M. Abu Namousnak a kézbesítési megbízottja, a posztot korábban a Fideszhez közeli Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul látta el.

A cikkben emlékeztetnek arra is, hogy a HVG írta nemrég, korábban Máthénak közös cége volt Meszlényi Tamással, aki nyakig benne volt a Welsz Tamás által szerzett bissau-guineai útlevelek ügyében. A Magyar Narancs újságírója Épül már a szerelemdomb című cikkében rámutat, noha az általa személyesen felkeresett Bank Centerben kihelyezett táblákon Pharaon Group Hungary szerepel, ilyen nevű cég nincs bejegyezve Magyarországon. A Szabadság téri cím a székhelye azonban a Pharaonról elnevezett hét cégnek (Pharaon-Alfa, Pharaon-Béta stb.), valamint az ugyancsak Namous neve alatt futó Hun-Gov Koordinációs Kft.-nek. Ezek a cégek szeptember 30-án költöztek ki Zaid Naffa konzuli rezidenciájáról. Ezzel egy időben Naffa megvehette Pharaonék egy másik cégét, az ingatlankezelésre és üzletviteli tanácsadásra jogosult Salumi Kft.-t, mivel a korábban közös cégben Namous tulajdonjoga megszűnt – ugyancsak szeptember 30-án.  Ezeket a fejleményeket azzal együtt, hogy a Külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződést bontott nemrég a Pharaon-Gammával, a lap „egyfajta profiltisztításként” értelmezi.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.