Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Hetilapok a Pharaon és Rogán körüli kérdőjelekről

Rogán ügyei, Pharaon misztikus tevékenysége és egy esetleges új ellenzéki összefogás a legfrissebb hetilapszemlében.

MNO
2016. 11. 17. 8:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP a közelmúlt kudarcai ellenére újrakezdené az egyeztetést az ellenzéki pártokkal az összefogásról – a többi közt erről számol be legfrissebb számában a 168 Óra. A hetilap úgy tudja, hogy a tárgyalóasztalnál maradt szervezetek rövidesen szakértői bizottságot hoznak létre az előválasztás részleteinek kidolgozására, és politikai deklaráció is készül, amely összekötné az ellenzéki erőket.

Egy külön cikkben boncolgatja a hetilap, hogy a Fideszen belül kinek jöhetnek jól a Rogán Antal körüli botrányok. Az újság szerint bár egyesek Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert látják a Rogánt érő támadások mögött, noha kettejük konfliktusa valós, neki sem jöhet jól a riválisa elleni attak, mivel az a saját kabinetjét is gyengítené; sőt még az itthon dolgozó elhárítókat felügyelő Pintér Sándor belügyminiszternek sem.

A Magyar Narancs csütörtökön megjelent számában tovább boncolgatja a misztikus, FBI-körözés alatt álló szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon Magyarországhoz fűződő kapcsolatait. Noha újságírójuknak sikerült felvennie a kapcsolatot a Pharaon Group Hungary irodavezetőjével, Máthé Zita nem volt hajlandó tisztázni, kötődnek-e Ghaith Pharaonhoz. Máthé Zita információjuk szerint tavaly márciusban lett Pharaon ügyvédjének, Ammar M. Abu Namousnak a kézbesítési megbízottja, a posztot korábban a Fideszhez közeli Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul látta el.

A cikkben emlékeztetnek arra is, hogy a HVG írta nemrég, korábban Máthénak közös cége volt Meszlényi Tamással, aki nyakig benne volt a Welsz Tamás által szerzett bissau-guineai útlevelek ügyében. A Magyar Narancs újságírója Épül már a szerelemdomb című cikkében rámutat, noha az általa személyesen felkeresett Bank Centerben kihelyezett táblákon Pharaon Group Hungary szerepel, ilyen nevű cég nincs bejegyezve Magyarországon. A Szabadság téri cím a székhelye azonban a Pharaonról elnevezett hét cégnek (Pharaon-Alfa, Pharaon-Béta stb.), valamint az ugyancsak Namous neve alatt futó Hun-Gov Koordinációs Kft.-nek. Ezek a cégek szeptember 30-án költöztek ki Zaid Naffa konzuli rezidenciájáról. Ezzel egy időben Naffa megvehette Pharaonék egy másik cégét, az ingatlankezelésre és üzletviteli tanácsadásra jogosult Salumi Kft.-t, mivel a korábban közös cégben Namous tulajdonjoga megszűnt – ugyancsak szeptember 30-án.  Ezeket a fejleményeket azzal együtt, hogy a Külügyminisztérium cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződést bontott nemrég a Pharaon-Gammával, a lap „egyfajta profiltisztításként” értelmezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.