Imádják a cégek a felcsúti fociakadémiát

Sőt, nemcsak imádják, de elképesztő mennyiségű pénzzel támogatják is. Pedig a rangsorban többen megelőzik.

MNO
2016. 11. 21. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

portál szerint – az elmúlt öt támogatási időszakot figyelembe véve – összesen 23 milliárd forint folyt be a miniszterelnök szomszédságában üzemelő intézménybe. Az állami látvány- és csapatsport-támogatásból – közismert nevén taó – 11 milliárd jött össze, ezenkívül több mint 10 milliárd forint „ismeretlen jótevőktől” érkezett. Az Index azokat a gazdasági szervezeteket nevezte így, amelyek a közhasznúsági beszámolók alapján 2011 és 2015 között különböző összegeket adományoztak a FUNA-nak.

A 10,97 milliárdnyi adományforint önmagában is döbbenetes, de ha összevetjük azzal a ténnyel, hogy 2015-ben az 1 százalékos szja-felajánlásokból csupán 300 ezer forintot tudott összeszedni a felcsúti alapítvány. Különösen meglepő, hogy a cégek mennyire kedvelik az Orbán-közeli sportbirodalmat, a magánszemélyek viszont nem sokra értékelik.

Az Index azt is összehasonlította, hogy a 2015–16-os pályázati időszakban mekkora támogatási összeg került az ország többi fociakadémiájához: a felcsúti Puskást a rangsorban megelőző öt másik akadémia összesen kapott 1,11 milliárd forintot, a Puskás pedig egyedül 1,73 milliárdot. Figyelemre méltó, hogy az egyik legjobb, az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémia 2011 óta öt taóprogramjára 759 milliót kapott, tizennégyszer kevesebbet, mint a Puskás – derül ki az írásból.

Ha pedig ez sem lenne elég – biztos ami biztos – egyéb támogatások formájában az MLSZ-től, kisvasútra stb. toltak még 1,3 milliárdot a FUNA-nak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.