Jobb menzát hozhat az új közétkeztetési rendelet

Az új változatnál fontos az ételek élvezeti értéke is, ami segíti a gyerekek egészségre való nevelését.

MTI
2016. 11. 19. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember az M1 csatornán szombat reggel elmondta: az új változatnál fontos szempont volt az ételek élvezeti értéke, élményszerűsége. Hozzátette, ha a menzai koszt ízlik a gyerekeknek, az segítheti az egészséges táplálkozással kapcsolatban megfogalmazott célok elérését is.

Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerdán jelentette be, hogy lezárultak a szakmai egyeztetések, és napokon belül megjelenik a közétkeztetési rendelet új változata. Az államtitkár az új rendeletből három lényeges elemet emelt ki: a sóbevitel mértékének változását, a mesterséges édesítőszerek tiltását és a tej zsírtartalmának emelését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.