Kiokosítják a kerítést a magyar–szerb határon

A második kerítés kiépítésével kevesebb rendőrre, katonára lesz szükség, így olcsóbbá válik a határőrzés.

MNO
2016. 11. 21. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a biztonsági határzárat kiegészítő, második kerítés mintaszakasza a magyar–szerb határon – írja a Híradó.hu. Továbbépítése esetén a kettős védvonalat intelligens jelzőrendszerrel és kamerákkal szerelik majd fel. Az okoskerítés teljes kiépítése után a jelenleginél jóval kevesebb rendőrre és katonára lesz szükség a déli határon.

Az új, három méter magas és ponthegesztett dróthálóval megerősített kerítést intelligens jelzőrendszerrel szerelték fel. Ezekben 10-15 centiméterenként érzékelők vannak, amelyek jelzik, ha valaki hozzájuk ér – olvasható a cikkben. A biztonsági rendszert hő- és mozgásérzékelő kamerák egészítik ki. Jelenleg a berendezéseket kiszolgáló, föld alatt futó optikai kábeleket telepítik. Perjési Zsolt biztonsági tanácsadó azt nyilatkozta a Híradó.hunak, hogy az okoskerítés kiváltja az élőerő egy részét, így olcsóbbá válik a határ őrzése.

A meglévő biztonsági határzárat kiegészítő, második kerítés mintaszakaszát egyébként a büntetés-végrehajtás építette. A megerősített műszaki határzár ezen a szakaszon már egy gyors telepítésű drótakadályból és két kerítésből áll. A kerítések között van egy árok, és itt fut a manőverút is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.