Nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer

A közigazgatási és munkaügyi bíráskodás szervezeti átalakítása lekerült a napirendről.

MTI
2016. 11. 11. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer, azt azonban remélem, hogy lesz a közigazgatási pereknek egy önálló rendtartása. Ennek a bírói kar is az egyik kezdeményezője volt” – írta a testület honlapján, amely Handó Tündének, az OBH elnökének csütörtöki, az Inforádióban elhangzott nyilatkozatát idézi.

Az új eljárásjog megtanulása, értelmezése éppen elég nagy kihívás lesz a bíráknak 2017–2018-ban, „ezért megnyugvással fogadtam azt a hírt, hogy szervezeti átalakítás nem lesz” – fogalmazott a bírósági igazgatás országos vezetője.

Hozzátette: az, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíráskodás jelenlegi szervezetének átalakítása már nincs napirenden, nem jelenti azt, hogy a szakmaiságot ne kellene tovább erősíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.