Piros jelzés Garancsiék tornyának a Kopaszi-gátnál

A fővárosi városfejlesztési bizottság nemet mondott az újbudai önkormányzat javaslatára.

2016. 11. 29. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem épülhet 120 méteres felhőkarcoló a Kopaszi-gát mellett, ahol Buda Part néven tervezett lakó-, iroda- és szórakoztatónegyedet építene a Garancsi István Fidesz-közeli vállalkozóhoz köthető Property Market Kft. – tudta meg lapunk. A fővárosi városfejlesztési bizottság nemet mondott az újbudai önkormányzat javaslatára, a fővárosi rendezési szabályzat (frsz) módosítására. – Négy észrevétel érkezett, s ezek közül a bizottság elfogadta az Icomos (a UNESCO műemlékvédelmi világszervezete), valamint a Budapest Világörökségéért Alapítvány véleményét – közölte érdeklődésünkre Horváth Csaba, a fővárosi bizottság MSZP-s tagja. A fővárosi önkormányzat honlapján fellelhető dokumentumok szerint az Icomos a torony áthelyezését javasolja. Korompay Katalin, a Budapest Világörökségéért Alapítvány főépítésze szerint „belelátszik” a világörökségi panorámába. A tervezett 120 méteres magasság és a helyszín sem hagyható jóvá a világörökségi központtal való egyeztetés nélkül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.