Tízszázalékos minimálbér-emelést akarnak a szakszervezetek

A VOSZ főtitkára pedig azt mondta, szakmaiatlan a javaslat a hétvégi pihenőnapokról.

MNO
2016. 11. 07. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tízszázalékos minimálbér-emelést szeretnének a szakszervezetek 2017-ben – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Székely Tamás. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke úgy véli, az elmúlt időszakban kialakult bérnyomást másképp már nem lehet kompenzálni.

„Legalább két év már elment, amióta a Magyar Szakszervezeti Szövetség meghirdette a 4-szer kilences programját. Mi azt látjuk, hogy két éven belül mindenképpen föl kell zárkóztatni, hiszen olyan bérnyomás van már a minimálbéren is, ami kezelhetetlenné teszi a magyar munkaerőpiacot” – fogalmazott.

Munkaügyi kérdésekről beszélt Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára is. Mint mondta, szakmaiatlan a kormánypártok által beterjesztett javaslat a kereskedelmi dolgozók számára garantált hétvégi pihenőnapokról. Hozzátette: nekik volt az ügyben saját javaslatuk is, de ezt nem vették figyelembe, míg a kormányéról semmilyen egyeztetés nem folyik.

„Nem volt benne egyeztetés. Én azt gondolom, tiszteletben tartom, hogy ők a frakciókban egyeztetnek, de egyébként én mégis azt gondolom, hogy miután ez a munkatörvénykönyvben kérdés lesz, részben kereskedelmi törvény része lesz, ezt a vállalkozókkal és a munkavállalókkal kellene elsősorban tisztázni, hogy ők mit gondolnak, és utána lehetne ezen vitatkozni a parlamentben” – fűzte hozzá a főtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.