Van valami, amivel Portik megúszhatná az életfogytiglant

A képlet egyszerű: beszélnie kellene a könnyítésekhez.

MTI
2016. 11. 21. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap felidézte: a Prisztás József vállalkozó megöletése miatt jelenleg 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás hamarosan a másodfokú bíróság elé áll az Aranykéz utcai robbantás ügyében, az ügyészség életfogytiglant kért rá. A lap emlékeztet: Portik nem köthet vádalkut, mert erre csak abban az esetben van lehetőség, amikor a terhelt a saját ügyénél súlyosabb bűncselekmény bizonyítását segíti elő, a gyilkosságnál pedig nincs súlyosabb megítélésű ügy.

Ha Portik együttműködne a hatóságokkal, vélhetően könnyíthetne fogva tartásának körülményein, az pedig nem mindegy számára, hogy valódi életfogytiglant vagy esetleg olyan életfogytiglani ítéletet kap, amiből mondjuk 25 év múlva feltételesen szabadulhat – írta a Magyar Idők.

A lap szerint többek között a Fenyő-gyilkosság megbízójáról, az alvilág szereplőinek küzdelmeiről, baloldali politikusok anyagi megsegítéséről, az 1998-as választásokat megelőző politikai indíttatású robbantásokról és arról is beszélhetne Portik Tamás, ha akarna, hogy tud-e arról, hogy miféle kapcsolatok voltak a szlovák és a magyar titkosszolgálatok között a 90-es években, és mi közük volt a magyarországi merényletekhez.

A lap emlékeztet arra is, hogy az egykori olajozó vállalkozó 2012-es elfogása óta kitartóan azt állítja, hogy a terhére rótt cselekményeket nem követte el, az ellene folyó eljárást politikai indíttatású leszámolásnak tartja, pereiben pedig szóba hozta, Pintér Sándor belügyminiszternek köszönheti, hogy eljárások folynak ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.