12 millióból csak traktorgumira telt a roma önkormányzatnak

Versenden a roma kulturális parkba az eredeti tervek szerint színpad is került volna, de csak gödörre futotta.

Szabó Dániel
2016. 12. 16. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei Versend roma kulturális és pihenőparkjában nincs semmi, csak fű, egy sehova nem vezető út, egy kerítés, néhány egymásra hányt traktorgumi. A beruházás mégis 12 millió forintból valósult meg – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Azt, hogy pontosan mire ment el a pénz, nem tudni. Egy stábnak nyilatkozó helyi lakos elmondta, hogy a földet és a fát valószínűleg a környékről ingyen szerezték a kivitelezők. Akik ráadásul helyi közmunkások voltak.

Az idén augusztus 20-án átadott pihenőparkot a helyiek így is szeretik, mert a gyerekek játszhatnak benne. Igaz, ehhez legfeljebb egy homokozóra emlékeztető gödröt találnak vagy a sárgára festett traktorgumikat. Pedig az eredeti tervek szerint még színpad és tűzrakó is létesülhetett volna. Állítólag a szerszámokra ment el ötmillió forint, de ezt nem erősítette meg a helyi kisebbségi roma önkormányzat elnöke: nem nyilatkozott a csatornának.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.