3–18 milliárdot szánnak egy tankerületre az új rendszerben

Az iskolák működtetésének állami átvételére 55 milliárd forintot tettek félre.

MTI
2016. 12. 09. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap pénteki számában Kotán Attila elmondta azt is, a tankerületi központok november 30-án formálisan megalakultak, és december 31-én megszűnik az egységes, egy költségvetési szervként működő Klik. Helyette a tankerületi központok mellett lesz egy középirányító szerv, a Klebelsberg Központ – tette hozzá.

Közölte, a központban további hétmilliárd forintos általános tartalék lesz, amelyből pótlólagos támogatásokat tudnak biztosítani, ahol szükséges.

Kotán Attila beszámolt arról, hogy az iskolaigazgatók a kisebb beszerzéseket a dologi keretükből finanszírozhatják, és lehetőségük van részt venni az intézmény költségvetésének kialakításában. Elmondta, a tankerületekben érdekeltségi szabályzatot is bevezetnek, amelynek célja, hogy az intézmények érdekeltté váljanak az iskolákban – például a termek délutáni kiadásából – keletkező többletbevételek termelésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.