A kormány meghosszabbítja hat miniszteri biztos kinevezését

A mandátumuk törvény szerint legfeljebb hat hónapig tarthat, ezért kell időnként újra kinevezni őket.

MNO
2016. 12. 16. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma három, a Belügyminisztérium, a Nemzeti Fejlesztési és a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy-egy miniszteri biztosa kinevezését hosszabbítja meg, derül ki a pénteken megjelent Hivatalos Értesítőből.

Eszerint folytathatja munkáját a BM-ben az olajügyek kivizsgálásáért felelős Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornok. Horváth régóta dolgozik Pintér Sándor tárcavezető mellett, már az első Orbán-kormány alatt is tanácsadója volt. A biztosi posztra 2013 júniusában nevezték ki. 2017. június 6-ig szól a mostani hosszabbítás.

Az Emminél Cserháti Péter miniszteri biztos marad, mostantól az Egészséges Budapest program koordinálásáért felel. Lényegében eddig is ezt csinálta, csak eddig az új budapesti kórházfejlesztés előkészítését intézte. Meghosszabbítják még Solti Péter intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős, valamint Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával összefüggő feladatok végrehajtásáért felelős miniszteri biztosok kinevezését. 

A Magyarország területére kijelölt tiszteletbeli konzuli tisztviselőkkel való kapcsolattartásért felelős miniszteri biztos továbbra is Suha György Zsolt lesz a KKM-ben, ő június óta tölti be a posztot.

Hivatalban marad  Bogáti János az NFM-nél. Ő Seszták Miklós tárcavezető pátriájának ügyeit, vagyis a Záhony–Kisvárda térség és Fényeslitke Ipari Parkra vonatkozó, a hazai fejlesztéspolitikai célok elősegítését szolgáló szakmai projektek, programok előkészítésével, végrehajtásával foglalkozik majd. 

A miniszteri biztosok a helyettes államtitkárinak megfelelő illetményre jogosultak. A díjazás nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.