A röplabda is taós sportág lehet

A besorolás további fejlődési alternatívákat nyithat a sportág számára.

MTI
2016. 12. 18. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vasárnapi közleménye szerint az államtitkár a szombati ünnepség után a CEV részéről Lubor Halanda alelnökkel és Zdeslav Barac elnökségi taggal találkozott, s a megbeszélésen Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke és Ludvig Zsolt főtitkár is jelen volt.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a taós besorolás további fejlődési alternatívákat nyithat a magyar szövetség számára. Emellett a megbeszélésen a felek megvitatták a röplabdasport nemzetközi helyzetét, az államtitkár pedig ismertette a hazai sportpolitika célkitűzéseit, melyek kapcsán a résztvevők egyetértettek a nemzetközi események kiemelt jelentőségében.

Az MRSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepséget Szabó Tünde nyitotta meg, s beszédében többek között az MRSZ és a Magyar Diáksport Szövetség között létrejött összefogást emelte ki, mely véleménye szerint lehetőséget teremt a jövőben az akkreditált testnevelő tanári továbbképzések szervezésével és az alternatív tanterv megalkotásával arra, hogy a röplabda a mindennapos testnevelés részévé váljon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.