A többiek és Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc és mások kérdésekre válaszolnak. A kérdéseket igen, a válaszukat rá nem lehet érteni.

MNO
2016. 12. 19. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnaponként vetíti a Hír TV Puzsér Róbert műsorát, a Sznobjektívet. A legutolsó adásban „a tíz legnagyobb közéleti és kulturális lufiról” esett szó. A sorban a negyedik lufiként a népszuverenitás szerepelt. A kérdést a vitaműsorban egy videó vezette föl. Ebben két fiatalember szerepelt, akik egy szavazóhelyiségből léptek ki voksolás után. Egy riporter kifaggatta őket, hogy tudják-e, pontosan miről szavaztak. Nem tudták elmondani. Azaz miközben saját és mások sorsáról foglaltak állást a szavazófülkében, fogalmuk sem volt, hogy miről szavaztak. Példájuk alapján Puzsér szerint arról van szó, hogy az „egy ember, egy szavazat ” elve megbukott, felül kellene vizsgálni.

„Arról van szó, hogy felmérjük, hogy az adott ember, aki véleményt formál arról, hogy mi legyen az ország sorsa, az tudja-e egyáltalán, hogy miről szavaz. Ha nem tudja, hogy miről szavaz, akkor ne szavazhasson!”

A vitát fölvezető videó fölkerült a YouTube-ra is. A fiatalemberek mellett még egy szereplőnek is helyt adott Puzsér. Mészáros Lőrinc vállalkozónak, Felcsút polgármesterének, Orbán Viktor miniszterelnök milliárdos barátjának. A két fiatalember mellett Mészáros is kérdésekre válaszol egy riporternek, akkor, amikor megvásárolta Széles Gábortól az Echo TV-t. A videó azt mutatja be, hogy a demokrácia iránti kétely nem légből kapott.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.