A Várban vesz házat magának a magyar állam

Az Úri utca 45.-ben található épületért 989 millió forintot fizetnek.

MNO
2016. 12. 16. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megveszi az egykori Zwack-házat a magyar állam a budai Várban. Az Úri utca 45. szám alatt található épületet a Miniszterelnökségnek adják ingyenes vagyonkezelésbe. Az új tulajdonos a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő lesz – szúrta ki az Index a legfrissebb Magyar Közlönyben.

Az ingatlanért 989,1 millió forintot fizetnek, ezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tartalékából állják majd. A Zwack-házat a portál szerint már régóta árulják, tavaly 2,5 millió eurót (766 millió forintot) vártak az 567 négyzetméteres épületért. Egy archív hirdetés szerint a műemléki villa háromszintes és alápincézett, tizenhat szoba, négy fürdőszoba és mindhárom szinten egy-egy konyha van benne.

Az adásvétel felelőse a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos, Bártfai-Mager Andrea. Azt egyelőre nem tudni, hogyan hasznosítanák az épületet. Elképzelhető, hogy a kormányzati negyed Várba költöztetése miatt kellett az új ingatlan. 

Lapunk lekérte az ingatlan tulajdoni lapját: az épület korábban a privatizációs botránya miatt elhíresült diplomataellátó, a CD Hungary Zrt. tulajdonában volt. A Garancsi István közeli cég kihelyezte egy leányvállalatba, majd idén júniusban került a Magyar Fejlesztési Bankhoz, ekkor került rá egy a mostani vételárhoz közeli 970 millió forintos jelzálog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.