Állami cég kezébe került a Rác fürdő sorsa

Elrendelte a bíróság a Rác Nosztalgia Kft. felszámolását.

MNO
2016. 12. 20. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte a bíróság a Rác Nosztalgia Kft. felszámolását. Ezzel az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fővárosi Rác fürdő- és hotelkomplexumot – annak idején mintegy 9 milliárd forintból – újjáépítő mindkét cég sorsa, illetve a döntés, hogy nyílt vagy zárt körű pályázaton hirdetheti meg a vagyont – írja a Világgazdaság.

Mint ismeretes, a fürdő átfogó rekonstrukcióját 2002-ben kezdték meg, a felújítás 2010-ben be is fejeződött, de a fürdő máig nem nyitott ki. A kormány kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a budapesti Rác fürdő két, felszámolás alatt lévő beruházó cégét.

Enyhén szólva luxus, ha Európa egyik legjelentősebb fürdővárosában megújul egy olyan sok száz éves létesítmény, mint a Rác fürdő, s az hatodik éve üresen áll, műszakilag romlik. A 11 milliárdos beruházást a 2010 előtti városvezetés indította 14 évvel ezelőtt, akkori szokás szerint magántőke bevonásával, többnyire hitelből. A jogi és pénzügyi útvesztőkből, hitelek, csődeljárások és -egyezségek, nyomozások és kormányrendeletek spiráljából ma már nagyon nehezen emelhető ki ez a csodálatos fürdő, amelynek titkai feltárására lapunk is csak kísérletet tehet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.