Az LMP szerint nem 2018-at játsszák le előre

A zöld párt társelnöke nem érzi, hogy megosztanák az ellenzéki szavazókat.

Katona Mariann
2016. 12. 17. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érzi az LMP társelnöke, hogy megosztanák az ellenzéki szavazókat azzal, hogy a január 15-re kitűzött szentendrei időközi önkormányzati választáson egyedül ők indítanak jelöltet a parlamenti képviselettel rendelkező pártok közül a fideszes és a civil induló mellett. Ez az a körzet, ahol az ősszel elhunyt fideszes képviselő, Tolonics Gyula megüresedett helyének betöltésére írtak ki időközi voksolást, ám sem a Jobbik, sem az MSZP nem méreti meg magát. A posztért így a Fidesz–KDNP színeiben Négyessy Katalin száll ringbe, a Társaság az Élhető Szentendréért (TÉSZ) képviseletében és az MSZP támogatásával Helyes Imre, illetve az LMP-s Drávucz Zsolt és egy munkáspárti induló.

Noha voltak, akik már az ellenzéki pártok egymáshoz való viszonyának modellezéseként tekintettek a közelgő eseményre, Szél Bernadett a Magyar Nemzet megkeresésére hamis beállításnak nevezte, hogy a szavazáson a 2018-as választásokat „játszanák le előre”. Az LMP társelnöke azt hangsúlyozta, hogy Szentendréről van szó, kifejezetten a helyiek képviseletéről.

Habár a kormányközeli média korábban úgy tálalta, hogy a szocialisták mellett a Jobbik is a civil induló mellett áll, a Jobbik helyi elnöke ezt cáfolta. Pál Gábor a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, szó sincs arról, hogy összeborultak volna a baloldallal. Volt saját jelöltjük, de az utolsó pillanatban ő visszamondta a megmérettetést magánéleti okok miatt, ezért döntöttek amellett, hogy nem lesz önálló indulójuk. Azt is leszögezte, hogy a civil indulót ők nem támogatják. – Mindenki döntsön a lelkiismerete szerint – ezt javasolják szimpatizánsaiknak. Korábban arról is lehetett olvasni, a pártközpontban született döntés arról, hogy ne induljanak, ám Pál Gábor szerint helyben határoztak úgy, hogy nem méretik meg magukat, ezt hagyta jóvá az országos vezetés.

Információink szerint egyébként amikor kiderült, hogy a kormánypárti képviselő ellen nem indítanak az országosan jelentősebb támogatottsággal bíró pártok senkit, helyben a fideszes képviselők egyáltalán nem voltak boldogok. Úgy tudjuk, hogy a jobbikosoknak finoman jelezték is, örülnének, ha mégis lenne az ellenzéki pártnak önálló indulója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.