Baloldali előválasztás: még nincs MSZP-s jelölt

Legkésőbb 2017 kora ősszel tartana előválasztást a baloldal.

MTI
2016. 12. 14. 5:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a napilap kérdésére elmondta: a miniszterelnök személyéről az előválasztásokig kell megegyezniük, az egyes körzetek potenciális képviselőjelöltjeit pedig tavasszal meg kell találni. Előválasztást csak ott tartanak, ahol nem sikerül közös jelöltet állítani. A következő hónapok azonban nemcsak emiatt kívánnak meg a baloldaltól az eddiginél hatékonyabb együttműködést, hanem azért is, hogy fel tudjanak mutatni egy karakteres baloldali programot – fűzte hozzá.

A politikus a legfontosabbnak az alternatíva-nyújtást tartja. Kiemelte: nyilván kompromisszumokkal, de előzetes választási együttműködést kell kötni, ami egy későbbi kormánykoalíció alapja is lehet. Ezért most mindenki írja a saját programját, amiből összegyúrják majd azt a baloldali programot, amit az előválasztáson indulóknak alá kell írniuk – közölte.

Az MSZP választmányának elnöke, Hiller István is 2017 nyarának végét, illetve az ősz elejét nevezte meg a jelölt nevének nyilvánosságra hozatalára. Arra a felvetésre, hogy vajon a választók számára elegendő-e fél év, hogy azonosuljanak egy esetleg teljesen ismeretlen miniszterelnök-jelölttel, úgy válaszolt, hogy ebben megfelelő tapasztalatuk van.

Molnár Zsolt, az MSZP országos elnökségének tagja a Magyar Idők érdeklődésére tagadta, hogy lenne konkrét jelöltjük a kormányfői tisztségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.