Bejelentették, 400 forintért viszi az utalványokat a posta

December 31-i határidővel vállalták a szállítást, lesz kísérőlevél is.

MNO
2016. 12. 08. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég közleménye szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb 2016. december 31-ig. A Magyar Posta a küldeményeket a megállapodás alapján 400 Ft-ért kézbesíti. 

A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót. Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán.

Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsának múlt keddi ülése után jelentette be, hogy a nyugdíjasok a költségvetési többlet terhére még karácsony előtt, illetve legkésőbb az év vége előtt 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak. A kormány azt tervezte, hogy a karácsonyi „ajándékot” a járási és a megyei kormányhivatalok alkalmazottaival viteti ki, de ez a terv alig hat nap után megbukott, mivel kiderült, hogy a túlterhelt hivatalnokok ezt a munkát nem tudják elvégezni. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azzal érvelt a legutóbbi kormányinfón, hogy az utalványonkénti 482 forintos postai ár túl drága, végül azonban kiderült, hogy valójában nem is ezért akarta a kormány a hivatalnokokkal kivitetni az Erzsébet-utalványokat, hanem azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök levelét is továbbítani kellett volna.

Lázár János végül hétfőn jelentette be, hogy a kormány megegyezett a Magyar Postával az utalványok kézbesítéséről, és a kabinet meghozta az ehhez szükséges döntéseket is, ám a mai napig egyik érintett sem árult el részleteket. A Magyar Nemzet érdeklődésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerdán még azt a választ adta, hogy „a kormány legfontosabb célja, hogy a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok minél előbb eljussanak a nyugdíjasokhoz”. Azt is írták, hogy az utalványok kézbesítése egy „több lépésből álló intézkedéssorozat része”, és több minisztérium is folytat egyeztetéseket annak érdekében, hogy az utalványok az ünnepek alatt kiérjenek az érintettekhez. – Olyan megoldást fogunk találni, amely biztosítja a gyors kézbesítést, és egyben költséghatékony is – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.