Cáfolják Andor László jelöltségét

Több forrásunk is felidézte: vannak olyan közéleti személyiségek, akiknek a neve mindig felvetődik.

Katona Mariann
2016. 12. 20. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andor László neve időről időre felvetődik, de szó sincs arról, hogy őt szeretnék a baloldalon miniszterelnök-jelöltnek – erről beszéltek a Magyar Nemzet MSZP-s forrásai, miután a Magyar Idők a volt uniós biztos esetleges 2018-as kormányfőjelöltségéről írt. Az tény, hogy a szocialisták elsősorban egy kívülről érkező, számukra is elfogadható értékrendű jelöltben gondolkoznak a 2018-as választásokra, ennek a modellnek részben meg is felelne Andor László. Ugyanakkor olyan emberre van szükségük, aki tömegeket tud megszólítani, az érintett szakember viszont – többek szerint – ezzel a tulajdonsággal nem nagyon rendelkezik.

Több forrásunk is felidézte, hogy vannak olyan közéleti személyiségek, akiknek neve a választások előtt mindig felvetődik a sajtóban mint elképzelhető miniszterelnök-jelölt: a párttagok közül itt elég Botka Lászlóra gondolni, a párton kívülieket pedig lehetne sorolni Bárándy Pétertől Majtényi Lászlóig. Andor László is ebbe a körbe tartozik.

Habár az MSZP-n belül egy ideje már megy annak a személynek a keresése, akivel miniszterelnök-jelöltként a baloldal nekifuthat majd a 2018-as választásoknak, információink szerint ez a folyamat egyáltalán nem tart még ott, hogy valakivel már megegyeztek volna.

Az MSZP sajtófőnöke az Andor Lászlóval kapcsolatos hírt a Fidesz ötletének tartja. – A Fidesz forgatókönyve lenne az, hogy míg a kormányoldalon elindult jó sok közpénzből a „Magyarország erősödik” kampány, a baloldal eközben miniszterelnöki castingot folytat – mondta megkeresésünkre Nyakó István. A szocialista politikus szerint ezt támasztja alá az is, hogy a hír a kormánypárti lapban jelent meg, ami „a Fidesz hivatalos közlönye”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.