Defibrillátorokat loptak vasútállomásokról

Több ezren is megfordulnak ott naponta, ezért nagy a valószínűsége egy szívrohamnak.

MTI
2016. 12. 12. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV arról tájékoztatott, hogy a győri és hegyeshalmi vasútállomáson az elmúlt napokban ellopták a kihelyezett defibrillátorokat. A közlemény szerint az egyik készüléket november végén, a másikat december elején vitték magukkal ismeretlenek.

A defibrillátorok jelentősége azért is nagy, mert hirtelen szívhalál esetén minden perc számít, és az említett vasútállomások mindegyikén több ezren fordulnak meg naponta, ezért lényegesen magasabb a valószínűsége egy ilyen eset bekövetkeztének – tették hozzá.

A vasúttársaság azt kérte, hogy ha valakinek információja van az elkövetőkről, keresse fel a városi rendőrkapitányságot, vagy hívja a rendőrség 112-es általános segélyhívó számát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.