Független győzte le a Fidesz jelöltjét Tiszabereken

A független induló, Nagy Gábor nyerte az időközi polgármester-választást.

MTI
2016. 12. 18. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A független induló, Nagy Gábor nyerte az időközi polgármester-választást a szatmári Tiszabereken vasárnap – közölte az előzetes eredményt a Rozsályi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel.

Nadimovné Adorján Ildikó elmondta, hogy négy induló közül a független Nagy Gábor 156 szavazatot kapott, a második helyen végzett Sztolyka Jánosra, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség jelöltjére 120-an szavaztak. A harmadik helyen a szintén független Juhos Zoltán végzett 89, a negyediken Pásku Károly, a Magyar Munkáspárt jelöltje 1 szavazattal.

A választáson a szavazásra jogosult 534 helyi lakos közül 373 adta le voksát, így a részvétel 69,85 százalékos volt.

Érvényesen 366-an szavaztak, 6 voks érvénytelen volt, 1-et pedig nem találtak a szavazóurnában, valaki magával vitte a szavazólapot.

Az időközi polgármester-választást azért tartották a 700 lakosú, Fehérgyarmathoz közeli településen, mert a korábbi polgármester, a fidesz–KDNP-s Kónya Géza lemondott tisztségéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.