Függetlenek nyertek Kisszekeresen és Kovácshidán

Dél-Baranyában újraválasztották a településvezetőt, és függetlent szavaztak meg Szabolcsban is.

MTI
2016. 12. 11. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraválasztották a dél-baranyai Kovácshida független polgármesterét, Küzdő-Ábrahám Editet a községben vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a település jegyzője az MTI-t.

Ilosfainé Hatvani Edit közölte: a voksolást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete szeptemberben felosztatta magát. A polgármesteri posztért négy jelölt indult. A régi-új polgármester 66 szavazatot, szintén független kihívói közül Molnár Csabáné Torma Éva 23, Tóth Anikó pedig 53 voksot kapott. Kós Zoltán Istvánra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem adtak le szavazatot.

A község választási névjegyzékében szereplő 213 lakosból 146-an jelentek meg az urnánál, négy érvénytelen voksot regisztráltak. A képviselő-testületi helyeket négy független jelölt nyerte el – tette hozzá Ilosfainé Hatvani Edit.

Független győzelemmel ért véget a kisszekeresi időközi is. A településen Berki Balázs nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap – közölte Nagyszekeres–Kisszekeres–Zsarolyán–Nemesborzova községek körjegyzőségének vezetője az MTI-vel. Kovácsné Barabás Zsuzsanna elmondta, hogy a választáson indult hat jelölt közül Berki Balázsra 136-an szavaztak.

A második helyen végzett Váradiné Vincze Szilvia 128 szavazatot, a harmadik Homoki László 35, a negyedik Fábián Zoltán 17, míg az ötödik helyen végzett Nagy István Béla és Ujhelyi László 1-1 voksot kapott. A jegyző megjegyezte, hogy Nagy István Bélán kívül, aki a Magyar Munkáspárt színeiben indult, a többi jelölt is független volt.

A szavazáson a választásra jogosult 452 helyi lakos közül 321 adta le szavazatát, így a részvétel 71,01 százalékos volt. Érvényesen 318-an szavaztak, 3 voks érvénytelennek bizonyul. Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a korábbi önkormányzati vezető, a független Szigeti Bertalan Árpád lemondott tisztségéről.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.