Furcsa indokkal bérel olcsón ingatlant a polgármester

A helyi Fidesz szerint Nagy Gábor Tamás célja a polgári otthonok megőrzése a Várnegyedben.

MNO
2016. 12. 16. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többször írtunk már arról, hogy Nagy Gábor Tamás, Budavár fideszes polgármestere, aki tulajdonosa  egy XI. kerületi ingatlannak, a valós piaci árak töredékéért bérel önkormányzati lakást az általa vezetett I. kerülettől. Múlt héten az is kiderült, rendszerszinten osztogatják potom pénzekért a patinás ingatlanokat a Várban. Nagy Gábor Tamás polgármester egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze.

Az információkra az I. kerületi Fidesz-frakció közleményben reagált péntek délután. Állításuk szerint a polgármesteren keresztül „az ellenzék a kerület évtizedes lakásgazdálkodási rendszerét támadja”. A rendszer lényege – írják –, hogy az önkormányzati lakások bérleti díját „nem üzleti, hanem közösségi értékmegőrzés alapján” határozzák meg.

Úgy vélik, hogy „a jelenlegi támadás része annak a hadjáratnak”, amelyet az ellenzék és az ellenzéki sajtó azért folytat a Vár ellen, mert oda költözik a kormány. A helyi Fidesz-frakció leszögezte, az a célja, hogy „magánirodaházak helyett közintézmények, befektetési célú lakások és szálláshelyek helyett pedig továbbra is polgári otthonok maradjanak a Várban”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.