Gyertyagyújtásos demonstrációt szerveznek az oktatásért

A Diákszolidaritás Akció is csatlakozott a kezdeményezéshez.

MNO
2016. 12. 12. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tanítanék Mozgalom december 19-én 18 órától gyertyagyújtásos demonstrációt hirdetett a budapesti Kossuth térre az oktatás egyre romló helyzete, valamint a PISA-felmérések eredményével kapcsolatosan – írja közleményében a Diákszolidaritás Akció, amely a Diákszolidaritás a tanárokkal II. Az oktatás szabadságáért eseménnyel csatlakozik a demonstrációhoz. A részvétel mellett arra kérik diáktársaikat és az oktatás ügyét szívükön viselőket, hogy a Tanítanék Mozgalom eseményével egyidejűleg szervezzenek saját iskoláik elé gyertyagyújtást, és a fekete viselet mellett egy kockás szalagot is tűzzenek ki.

„A Diákszolidaritás Akció határozottan visszautasítja a kormány azon deklarációit, amelyekben a diákokat és a tanárokat nevezték meg felelősnek a PISA-felmérés kétségbeejtő eredményéért” – teszik hozzá.

„December 19-e a magyar oktatás gyásznapja, mert aznap lesz ötéves az a köznevelési törvény, amellyel a kormány »megteremtette a magyar oktatás kereteit«, és elvette a magyar oktatás szabadságát” – olvasható az esemény Facebook-oldalán. Bár a vidékiek nem lehetnek ott a Tanítanék Mozgalom által szervezett Kossuth téri gyertyagyújtáson, ezen a napon az ország bármely településén bárki bárhol kifejezheti a tiltakozását azzal is, ha valamilyen fekete vagy kockás kabátot, ruhát, inget visel, vagy fekete szalagot tűz a kabátjára, táskájára, az autó antennájára – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.