Gyorsított eljárásban döntenek a falbontós ékszerrablóról

Autóval húzták ki egy ékszerüzlet falát Csepelen, a harmadik tettes is bíróság elé áll.

MNO
2016. 12. 15. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt – gyorsított eljárásban – a mai napon bíróság elé állítja azt a férfit, aki idén februárban két társával együtt egy gépkocsi segítségével betört egy csepeli ékszerüzletbe, és onnan értékeket tulajdonított el – írja közleményében a Fővárosi Ügyészség.

A 24 éves férfi és két társa február végén a kora hajnali órákban autóval ment a XXI. kerületi bevásárlóközponthoz, majd az épület földszinti részén lévő ékszerüzlet falát kiszakították. Ezt követően az elkövetők az üzletből több millió forint értékben tulajdonítottak el ékszereket.

Egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Az elkövetők az üzletben felszerelt biztonsági kamerát ekkor kiszakították a falból és azzal, valamint az eltulajdonított ékszerekkel együtt gépkocsival menekültek el a helyszínről. A sofőr az egyik közeli körforgalomnál egy villanyoszlopnak ütközött, ekkor mindhárman futva menekültek tovább. Az őket üldöző rendőrök a 24 éves férfi két társát elfogták, ő maga azonban elmenekült.

Az eltulajdonított ékszereket a rendőrök a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták, így a lopással okozott kár megtérült.

A menekülés közben elfogott két elkövetőt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség – szintén gyorsított eljárásban – már az elkövetés utáni hetekben eredményesen bíróság elé állította; a bíróság őket – azóta már jogerősen is – végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A 24 éves férfit novemberben fogta el a rendőrség, őt a kerületi ügyészség csütörtökön állítja bíróság elé jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének vádjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.