Gyorsítottan ítélhetik el a hivatal fenyegetőjét

Nehézkesnek találta az ügyintézést, ezért fenyegető levelet írt egy hivatalnak. Akár nyolc évet is kaphat.

Lándori Tamás
2016. 12. 12. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földjével kapcsolatban próbálta hivatalos ügyét elintézni egy gazda Debrecenben, de úgy látta, lassan halad a közigazgatási eljárás, nem veszik komolyan, és – hiába kéri – a hivatal nem nyújt segítséget számára. November végén ismét az egyik hivatalnokhoz fordult segítségért, ám levelébe azt is beleírta, hogy ha a ügyintéző most sem segít, fel fogja robbantani az irodáját.

A megfenyegetett szerv azonnal a hatósághoz fordult, a férfit most terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettével vádolják. Napokkal tette után, kedden reggel gyorsított eljárásban állítják bíróság elé – közölte a Debreceni Törvényszék sajtóosztálya. A bíróság akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélheti, a büntetési tétel alsó határa pedig két év.

Ilyen gyorsított bíróság elé állításra akkor van lehetőség, ha egy egyszerűen megítélhető ügyben a tettes beismerő vallomást tesz. A férfi jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a bíróság az előzetes letartóztatást nem látta indokoltnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.