Hazahozták Bróker Marcsit

D. Sándorné a Lufthansa járatával érkezett Budapestre, miután San Pedróban letartóztatták.

MTI
2016. 12. 13. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Bróker Marcsiként” emlegetett nő a Lufthansa járatával érkezett Budapestre.

D. Sándornét korábban San Pedróban tartóztatták le. A Belize-hez tartozó Ambergris Caye sziget északi részén található lakásában fogták el, és ki is adták a magyar hatóságoknak.

Dobrossy István, a károsultak egy részét képviselő ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy értesült D. Sándorné elfogásáról.

A rendőrség kedd esti közleményében felidézte: a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel mintegy nyolcszáz embert csapott be, a kárérték meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csalás elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást. A több sértett feljelentését követően 2015 áprilisában indult büntetőeljárás. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözött nőt a Karib-tengeri Belize-ben múlt csütörtökön fogták el a helyi hatóságok. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nőt kedden hozták Magyarországra, ahol bűnügyi őrizetbe vették.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.