Házhoz megy az ellenzéki árnyékbizottság

Szerdán sikertelenül próbálták meghallgatni több közintézmény vezetőjét.

MTI
2016. 12. 14. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus közölte, a rotációs rendszerben elnökölt ellenzéki bizottság szerdán annak ellenére sikertelenül próbálta meghallgatni több közintézmény vezetőjét, hogy ülésükre az LMP több hete elküldte a meghívókat mindazon hivataloknak, amelyek eljárnak a letelepedési kötvények rendszerében.

Gyöngyösi Márton elfogadhatatlannak nevezte, hogy a meghívottak még csak nem is válaszoltak megkeresésükre, egyúttal jelezte, emiatt január második felében maguk keresik fel a bevándorlási hivatalt és az államadósság-kezelőt.

A Jobbik képviselője emlékeztetett, a letelepedési kötvények felülvizsgálatát azért kezdeményezték, mert szerintük nemzetbiztonsági kockázatot is felvet az a rendszer, amelyben offshore cégek terítik a magyar állampapírokat, eddig mintegy százmilliárd forintos hasznot hajtva ismeretlen tulajdonosaiknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.