Hétvégén meneszthetik a roma önkormányzat elnökét

Aranyvasárnap rendkívüli közgyűlést tartanak, karácsonyi ajándéknak szánják az elnökség leváltását.

MNO
2016. 12. 14. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már biztos, hogy rendkívüli közgyűlést tart aranyvasárnap az Országos Roma Önkormányzat, hogy fegyelmivel menessze a szervezet elnökét és leváltsa a hivatalvezetőt, írja a RomNet, amely szerint az önkormányzat 12 képviselője karácsonyi ajándéknak szánja, hogy visszavonják Cserháti Tiborné hivatalvezető megbízatását és fegyelmi eljárást indítanak Balogh János elnök ellen.

A vasárnapi ülésen Vajda László képviselő előterjesztése szerint döntenek arról, hogy a bíróságnál kezdeményezzék az önkormányzat elnökének tisztségének megszüntetését és azt, hogy a közgyűlési döntés alapján azonnali hatállyal függesszék fel megbízatásából Balogh Jánost. Megszüntetnék a Dancs Mihály képviselő által vezetett Szakmai Bizottságot is.

A menesztési lázat az váltotta ki, hogy a Magyar Nemzet korábban megírta: családi kifizetőhely lett a milliárdos csalással vádolt ORÖ. Egy, a lapunk birtokába került hangfelvételen pedig Cserháti Tiborné arra panaszkodott, hogy rokonokat és ismerősöket kell foglalkoztatnia értelmes emberek helyett. Szerdán pedig arról írtunk, hogy már 2 milliárd forintra rúg a szervezet adóssága, mert kiderült, hogy 527 millió forinttal tartoznak még az eddig ismert 1,6 milliárd mellett.

A testületi ülést az elnök összehívta aranyvasárnapra, amelyen ha elég képviselő megjelenik, a fegyelmi tárgyalásáról is határozatot hozhat a 47 fős testület a Dohány utcai székházban. Bár már voltak kísérletek az ORÖ vezetésének menesztésére, most adott a lehetőség is a RomNet szerint: a kezdeményezést aláíró 12 cigány önkormányzati képviselő között olyanok is vannak, akik eddig hűséges szövetségesként segítették Baloghot. A december 9-re tervezett közgyűlést az elnök feltehetően azért halasztotta el, mert nem volt meg az egyszerű többsége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.