Hollik: Sok újságíró izzadtan, lepukkanva kérdez

A KDNP-s képviselő megérti Kövér Lászlót, hogy az újságírókat is megfegyelmezi.

MNO
2016. 12. 15. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én megértem Kövér Lászlót. A magyar parlament a nemzet temploma, elegáns épület. Sok újságíró izzadtan, lepukkanva, rövid ujjú pólóban, kócosan dugja a mikrofont a politikus orra alá, és hányaveti módon odalök egy alig érthető kérdést. Nem csupán a politikusokon kellene számon kérni az írott és íratlan szabályokat, hanem az újságírókon is – mondta el Kövér László emlékezetes afférja kapcsán a 168 Órának adott interjújában Hollik István, a KDNP parlamenti képviselője és szóvivője.

A fiatal politikus szerint nem probléma, hogy a kormánypártok politikusai a legritkább esetben sem állnak szóba a sajtóval, mert vannak szóvivői tájékoztatók. Úgy látja, hogy a Fidesz és a KDNP mindig kínál lehetőséget az újságíróknak, hogy kérdezzenek, a válaszokról pedig elmondta, az is egy nyilatkozat, ha valaki épp nem akar interjút adni. Azt is meg kell érteni – fogalmazott Hollik, aki korábban maga is dolgozott szerkesztőként, legutóbb a Kormany.hu-nál, előtte pedig az Echo TV-nél.

A politikust nemcsak a parlamenti és az általános újságírói viselkedésformákról kérdezték, hanem a letelepedési kötvényről és a megbukott bevándorlásellenes alkotmánymódosításról is. Ennek kapcsán elmondta, hogy a Jobbik szerinte nem az emberek érdekét figyeli, hanem hatalmi logika miatt nem szavazta meg a kétharmados módosítást. Még olyan nemzeti ügyeknél is ezt nézik, amikor a pártérdeket háttérbe kellene szorítani – mondta el Hollik, aki hozzátette, hogy nem szereti a karaktergyilkosságokat. Erről annak kapcsán kérdezték, hogy a kormánybarát sajtóban szinte minden nap támadják Vona Gábort, a Jobbik elnökét. Ugyanakkor azt többszöri kérdésre sem ismerte el, hogy tartanának a radikális párttól.

A KDNP ifjúságpolitikai szakértője elmondta, hogy jót tesz a gyerekek nevelésének, hogy több az egyházi iskola. Fontos eredménynek tartja, hogy centralizálták az oktatásügyet, szerinte ez jó irány volt mindig is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.