Januárban összeül a köznevelési kerekasztal

A felmérés eredményeiről fog tárgyalni a kerekasztal – mondta az oktatási államtitkár.

MTI
2016. 12. 13. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palkovics László újságírói kérdésre elmondta: a kormány számára jelentés készül, és javaslatokat is kidolgoznak, amelyek a megújuló Nemzeti alaptantervet, a pedagógusképzést, -továbbképzést, a módszertani fejlesztéseket egyaránt érintik majd. További felvetésre közölte: az a vizsgálat, amely elindult a PISA-felmérés eredményeivel összefüggésben, nem arra vonatkozik, ki a felelős. Ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amelyet a PISA mér, akkor nehéz tanítani – mutatott rá.

Palkovics László kitért arra is, a pedagógusok béremelése jövőre is folytatódik, 2013–16 között 226 milliárdot fordítottak e célra.

Beszámolt továbbá arról, hogy az iskolák átvételéről 500 önkormányzattal kezdődtek tárgyalások, amelyek még nyolc helyen nem zárultak le.

Szüneteltetnék a PISA-felmérést

Amíg az ismeretanyag átadása mellett nem fejleszti a gyerekek kompetenciáit az iskolarendszer és a Nemzeti alaptanterv, addig nincs értelme olyat mérni, ami nem működik – így nyilatkozott lapunk megkeresésére Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.