Kovács a politikusok között is keresi a merényletek felelőseit

A kormányszóvivő szerint a jelenlegi helyzet egy rémálom, de a magyar kormány a helyén van.

MNO
2016. 12. 20. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltánt az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában kérdezték a berlini terrortámadásokról. Az alkalmat kihasználva burkoltan odaszólt Angela Merkel német kancellárnak is. A kormányszóvivő szerint ugyanis az emberek előbb-utóbb meg fogják találni a terrorizmusért felelősöket, akár a politikusok között is. Tovább folytatva a gondolatmenetet arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzet egy rémálom, amelyben a megítélése szerint még mindig vannak vezető politikusok – ez lenne Merkel – és értelmiségiek, akik próbálják azt sugallni, hogy a migrációs hullám megmagyarázható és jó az uniónak.

„Ez egy súlyos naivitás” – mondta.

Kovács szerint ezt a felelőtlen magatartást kellene felcserélni a felelős politikával. Európának pedig itt a magyar kormány, amely másfél éve ezt teszi. A kormányszóvivő azt mondta, nehéz arról is meggyőzni a kormányokat és az embereket, hogy az ide érkező több százezer, millió ellenőrizetlen ember között lehetnek rossz szándékúak is.

„Ma már csak a vak nem látja, hogy összefüggés van az illegális migráció, (...) a rossz szándékú emberek és a romló biztonsági helyzet között” – mondta a kormányszóvivő azt, amit kevés vezető európai politikus tagad.

Angela Merkel kancellár keddi beszédében ugyan mondta azt, hogy Németország felhagy az Európába özönlő menekültek befogadásával, de erélyes intézkedéseket ígért, hogy megvédje a német kultúrát és társadalmat. 

Egyszerű válasz erre nincs. Egyvalamit azonban tudok: nem élhetünk és nem akarunk együtt élni ezzel. Nem mondhatunk le minderről, a karácsonyi vásárokról, a családdal és a barátokkal töltött szép órákról, kint az utcán, a mi helyeinken – mondta el Merkel, hozzátéve: megtaláljuk az erőt, hogy úgy éljünk, ahogy szeretnénk: szabadon, együtt és nyitottan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.