Még négy napig igényelhető a méhnyakrák elleni vakcina

December 16-ig igényelhetik a vakcinát az általános iskola 7. osztályába járó lányok.

MTI
2016. 12. 12. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentes elmondta, Magyarország a harmadik Európában az oltottság szempontjából Portugália és az Egyesült Királyság után. Az elmúlt években az érintettek közel 75 százaléka igényelte a védőoltást, azt várják, hogy idén ez az arány magasabb lesz.

Önként vállalt oltásról van szó, amelyhez szülői beleegyezés szükséges, ezért az oltás úgy igényelhető, hogy a szülők visszaküldik a beadhatóságról szóló nyilatkozatot.

Évente több mint 1000 méhnyakrákos daganatot diagnosztizálnak, közel 400-an halnak meg a betegségben. A tisztifőorvos szerint ennél is többre tehető azoknak a száma, akik emiatt elvesztik termékenységüket.

Szentes Tamás a műsorban arról is beszélt, hogy a múlt héten agyhártyagyulladásban elhunyt gimnazista környezetét felmérték, és mintegy 50 embert részesítettek antibiotikumos védelemben. A hétvégén felmerült, hogy ennek ellenére kialakult a betegség valakinél, de ez nem igazolódott, így elmondható, hogy sikerült a diák környezetét megvédeni – közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.